Nieuwsbrief Maart #2

29.03.12

Beaufort04 van start!

 
Na enkele maanden gestaag doorwerken, valt de eindsprint van de opbouw langzaamaan in de plooi. Vooral de Westkust mocht deze week nog enkele werken verwelkomen. Sommige kunstenaars zijn tot vandaag nog druk bezig geweest met de opbouw van hun werk, zoals Isaac Cordal, die zijn kleine sculptuurtjes over Villa Le Chalutier verspreidde, of Norbert Francis Attard, die het plein voor het Gemeentehuis van De Panne voorzag van een betonnen installatie.  

Het resultaat mag er zijn: vanaf zaterdag 31 maart is de vierde editie van Beaufort eindelijk te bezoeken! 

 

 

De pers over Beaufort04

Verschillende journalisten kwamen al eens kijken aan de kust en genoten van Beaufort04. Morgen vindt u in De Standaard bovendien een heuse Beaufort04-bijlage! Verschillende reportages en krantenartikels kan u via onderstaande links bekijken. 

Het VRT-journaal

Het journaal op Focus-WTV

Cobra

Knack

 

 

Foto’s Jimmy Kets

Jimmy Kets legde voor Beaufort04 alle kunstwerken vast in een reeks prachtige foto’s. Zijn beelden kan u vanaf vandaag bekijken op onze website, die alweer een uitgebreide update mocht ondergaan. Via beaufort04.be/artistiek kan u zien welke werken er in elke deelnemende kustgemeente te zien zijn. 

 

 

Magisch verhaal met Bo4Kids 

Speciaal voor Bo4Kids schreef Do Van Ranst een verhaal over een werk van Beaufort. De centrale figuur is deWanderer, de faun die Melita Couta maakte voor het strand van Sint-André in Koksijde. Benjamin Leroy zorgt voor illustraties. Dit kleine maar fijne vertelboekje, Freek, Faun en wind, zal vanaf mei te verkrijgen zijn en wordt in de zomermaanden zelfs voorgelezen op het strand zelf!

 

 

Overnachten bij Beaufort04

Enkele kustgemeenten werkten voor Beaufort een bijzonder verblijfsarrangement uit. Zo kan u genieten van een verblijf aan de kust en kan u onmiddellijk op pad met de Beaufort04 wandelgids, die in de prijs inbegrepen is. Sommige hotels bieden in hun pakket bovendien een fietskaart en driedagpassen van De Lijn aan. 

Het volledige aanbod vindt u terug op beaufort04.be/verblijf.