Nieuwsbrief Mei #1

03.05.12

Plaatsing Rock Strangers in Oostende

Oostende ontvangt kunstenaar Arne Quinze! In het kader van Beaufort04 wordt het kunstwerk Rock Strangers permanent op het vernieuwde Zeeheldenplein geplaatst. Op 30 juni 2012 wordt het Zeeheldenplein dan feestelijk geopend. Parallel met Beaufort04 loopt ook de tentoonstelling van Arne Quinze: Cities like open air museums van 9 juni tot en met 11 november 2012 in de Venetiaanse Gaanderijen.

 

De plaatsing van het kunstwerk Rock Strangers op het Zeeheldenplein is voorzien op volgende data: 3 mei, 15 mei, 22 mei en 30 mei. De grootste ‘Rock’ wordt op 10 mei geplooid in Jupille en komt op 30 mei naar Oostende. Elke ‘Rock’ komt in Oostende met uitzonderlijk transport aan, op een eigen oplegger. De transporteurs halen telkens de dag voordien de Rocks op in Jupille en brengen ze op de voorziene data van Brugge naar Oostende.

 

 
Beeldenboek Beaufort verkrijgbaar

Gisteren werd het eerste Beeldenboek officieel overhandigd aan Dhr. Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad. Beaufort04 staat immers in het teken van Europa en staat daarom onder hoge bescherming van de heer Van Rompuy.

 

Het Beeldenboek brengt een fotografisch overzicht van alle werken van Beaufort01, 02, 03, 04 en het Permanent Beeldenpark aan Zee.

 

Het boek is vanaf 2 mei verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en de toeristische diensten van de deelnemende kustgemeenten en kost € 30.

 


Voorstelling Freek, Faun en Wind

 Wat heb je aan een pa die heel de tijd op het strand staat?
Freek vindt er maar niets aan, tot hij hem ’s nachts eens gaat opzoeken…


Freek, Faun en Wind is een educatieve publicatie van Beaufort04. Schrijver Do Van Ranst en illustrator Benjamin Leroy lieten zich inspireren door het kunstwerk The Wanderer van Melita Couta op het Sint-André-strand van Oostduinkerke.

 

Op moedertjesdag (zondag 13 mei) wordt het boek officieel voorgesteld.

 

Do Van Ranst leest zelf voor in het NAVIGO Visserijmuseum om 14u. Daarna trakteren we alle kinderen en hun mama’s op een lekker vieruurtje!

 

 

Tentoonstelling Afval aan Zee in Nieuwpoort

Op 10 april gingen 10 jongeren samen met jongerentijdschrift Maks! en kunstenaar Maarten Vanden Eynde op zee om afval op te vissen. Daaruit groeide een kunstwerk, dat vanaf vandaag in de bibliotheek van Nieuwpoort te bezichtigen is.

 

Meer weten? Bekijk dan zeker eens de foto’s van de workshop, of ga eens een kijkje nemen in de bibliotheek zelf. Let wel op de openingsuren!