Nieuwsbrief Mei #2

16.05.12

Freek, Faun en Wind

De educatieve publicatie Freek, Faun en Wind werd afgelopen zondag voorgesteld in het NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke. Schrijver Do Van Ranst las voor en ook illustrator Benjamin Leroy was erbij.

 

De eerste persreacties waren alvast lovend:

 

“Het zijn vooral de puntjes nà de zin die het hem doen. Do Van Ranst geeft ruim de kans om te filosoferen met kinderen… een hanteerbaar formaat met duidelijke illustraties.” (André Baert, Nieuwsbrief CultuurContact).

 

Freek, Faun en Wind is verkrijgbaar in o.a. de Standaard Boekhandels aan de kust, in de toeristische diensten van Koksijde en Oostduinkerke, NAVIGO- Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke en in Mu.ZEE, Oostende.

 

Op 4 donderdagen in juli en augustus organiseert Beaufort04 een gratis voorleesmoment van het boekje Freek, Faun en Wind aan de indrukwekkende sculptuur The Wanderer op het Sint-Andréstrand in Oostduinkerke.

 

Wanneer: donderdag 12 juli, 26 juli, 9 augustus en 23 augustus, telkens van 19 tot 20 uur

 

Alle info op beaufort04.be/bo4kids

 


Expo Carl De Keyser

Vanaf donderdag 17 mei kan je op de Oosteroever in Oostende gaan kijken naar de fototentoonstelling Moments before the flood van fotograaf Carl De Keyser.

 

Vergelijkbaar met het werk Waiting for the Climate Change van Isaac Cordal in De Panne, stelt Carl De Keyser de vraag hoe de Europese kusten omgaan met de dreigende stijging van het zeeniveau ten gevolge van de klimaatopwarming.

 

De tentoonstelling loopt van 17 mei tot en met 26 augustus.

 

Alle info op de website van de tentoonstelling of in de kantlijn van Beaufort04.

 

 

Wandelgids succes!

De Beaufort-wandelgids, die je handig de weg wijst tussen alle kunstwerken, is ondertussen aan de derde druk toe. Het boekje stond meerdere weken in de Top Tien van De Standaard. In anderhalve maand gingen maar liefst 15.000 exemplaren de deur uit!

 

 

Plooiing van de grootste Rock in Jupille

In onze vorige nieuwsbrief kondigden we reeds de komst van Rock Strangers aan, het project van Arne Quinze dat wordt opgebouwd aan het Zeeheldenplein in Oostende.

 

Op 10 mei werd de grootste Rock  geplooid in het atelier in Jupille bij Luik. Op 30 mei komt deze Rock met uitzonderlijk transport aan in Oostende! 

 

 

 

Beaufort04 in de pers

Nest, Plusmagazine en L’express schenken in hun zomerbijlage uitvoerig aandacht aan Beaufort. In hun specials over de Belgische kust vind je interessante tips om Beaufort te bezoeken. De Nest Special Kust is verkrijgbaar sinds 11 mei.

 

 

Wijzigingen

Door de aard van de tentoonstelling kan er tijdens de publieksfase hier en daar wat wijzigen aan de programmatie van Beaufort04.Neem daarom regelmatig eens een kijkje bij de wijzigingen op onze website. Op die pagina vind je wijzigingen met betrekking tot openingsuren, locaties en aankondigingen van speciale evenementen.

 

Onder andere de openingsuren van Bommenvrij en Villa Hurlebise in Nieuwpoort zijn aangepast, en het werk Many Dreams van Feipel & Bechameil is door vandalisme tijdelijk niet te bezichtigen.