Nieuwsbrief Maart #1

08.03.12

Artistieke selectie online!

Vanaf vandaag kan je op onze website de artistieke selectie van Beaufort04 terugvinden. Ook de folder vind je vanaf heden op verschillende verdeelpunten langsheen de kust, en in het binnen- en buitenland. Neem alvast een kijkje op beaufort04.be en ontdek wat je vanaf 31 maart kan beleven aan beeldende kunst aan de kust.

 

Kunstenaars in voorbereiding

Intussen zijn de deelnemende kunstenaars druk in de weer met de voorbereidingen en plaatsingen van hun werk voor Beaufort04.

De Spaanse street artist Isaac Cordal ging vorige week op pad met zijn betonsculpturen van ca. 20cm hoog en de Zweedse Michael Johansson werkt aan zijn indrukwekkend containerproject voor Zeebrugge. Ook de Arcs van de Franse kunstenaar Bernar Venet werden onlangs geplaatst aan de rotonde in Wenduine.

 

Bo4Kids schattenjachten in juli en augustus

Samen met Vlieg, de kindervriend van CultuurNet die kinderen de weg wijst naar culturele hoogtepunten in Vlaanderen, zet Bo4Kids elk weekend in juli en augustus een heuse schattenjacht op poten. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen dan tussen de kunstwerken van Beaufort04 op zoek gaan naar de schat van Vlieg. Op www.beaufort04.be/bo4kids vind je wanneer en waar je de schat kan gaan zoeken!

 

Publiekshappening Gonçalves

In juni zal een grote happening plaatsvinden in Blankenberge, waarbij kunstenares Dalila Gonçalves samen met de kleuters van Blankenberge een weids uitgestrekt zandveld op het strand zal maken, met vormpjes die de kunstenares zelf heeft ontworpen. Dit project zet de vergankelijkheid van het bestaan in de verf.

 

Ontdek Beaufort04 met de Kusttram

Beaufort04 en de Kusttram slaan de handen in elkaar om u gemakkelijk van het ene kunstwerk naar het andere te loodsen. U kan uw parcours nu reeds uitstippelen via onze website beaufort04.be/toegankelijkheid. Aan elke halte van de kusttram wordt de dichtstbijzijnde Beaufortlocatie bovendien bewegwijzerd.