Nieuwsbrief Februari

23.02.12

Opbouw Beaufort04 op volle toeren


Sinds de start van de opbouw begin februari zijn er langs de kustlijn reeds verschillende kunstenaars druk bezig met de constructiewerken van hun project. Focus/WTV nam een kijkje bij de Sandworm van Marco Casagrande in De HaanZe gingen ook filmen in Nieuwpoort, in de Villa Hurlebise waar Nedko Solakov het interieur grondig aanpakte en in Bommenvrij, een oud munitiedepot waar Hans Op de Beeck bouwt aan een bijzonder decor. Solakov is vanaf deze week overigens te zien in het SMAK met zijn tentoonstelling All in Order, with Exceptions.

 

''

(C-Lab/Nikita Wu)

 

Ook in de kunstenaarsateliers wordt er druk gewerkt. De Portugese kunstenares Dalila Gonçalves werkt in haar atelier aan de voorbereiding van haar project Kneaded Memory, een reeks van omvangrijke stenen die gebaseerd zijn op de belle-époque geschiedenis van Blankenberge. De jonge West-Vlaamse kunstenaar Nick Ervinck ontwerpt zijn OLNETOP voor de duinen van Bredene.

 

''

(Dalila Gonçalves)

 

''

(Nick Ervinck)

 

 

Bo4Kids workshop Family Mapping


Op verschillende woensdagnamiddagen van april tot augustus kunnen kinderen in het NAVIGO-museum een echt kunstwerk komen maken. Samen met hun ouders of grootouders denken de jonge deelnemers na over waar ze vandaan komen en wie ze zijn. Zo bouwen ze aan een kaart van hun eigen levensverhaal. Deze workshops zijn een samenwerking tussen Beaufort04 en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, en zijn gebaseerd op het werk Journeys van Melita Couta, dat te zien zal zijn aan het Visserijmuseum zelf. Workshops op woensdagnamiddag 4 april, 18 april, 30 mei, 4 juli, 25 juli en 1 augustus. Info en inschrijvingen op www.beaufort04.be/bo4kids.

 

''

(Melita Couta)

 

 

Workshop afval aan zee met Maarten Vanden Eynde


Beaufort laat de afvalproblematiek die zee, strand en duinen aantast, niet links liggen. Op 10 april gaan 10 jongeren samen met kunstenaar Maarten Vanden Eynde op zee om afval op te vissen. Dat verwerken ze tot een kunstwerk. Dit project is een samenwerking met Maks!, het jongerentijdschrift van Klasse. Ben je zelf tussen 14 en 18 jaar en heb je hier wel zin in? Neem dan eens een kijkje op de website van Maks! om een plaatsje op de boot te winnen. Dat kan tot 12 maart. 


''

(Maarten Vanden Eynde)

 

 

Busreizen


Bereid je bezoek voor en reserveer nu al je zitje in onze bus! Je kan reserveren voor een begeleide busreis langs de Oostkust (Oostende tot Zeebrugge) elke dinsdagnamiddag. Op donderdagnamiddag rijden we naar de Westkust (Oostende tot De Panne). Je kan ook met een hele groep komen en een aparte busreis boeken. Of heb je sportieve benen en wil je mee met een fietstocht langsheen de kunstwerken van Beaufort04? Lees er alles over op onze website: beaufort04.be/bezoek of reserveer via carine.slabbinck@vzwkunst.be. Alle info op beaufort04.be of via info@beaufort04.be